Vieraskirja

Hei vierailija

Voit jättää viestin vieraskirjaani

Kiitos viestistäsi

30 thoughts on “Vieraskirja

 1. Jouni-Matti Kuukkanen

  Hei,

  Olemme menossa Venäjälle Kantalahteen Sallan rajanylityspaikalta. Tarkoituksena oli pysähtyä myös vanhassa Sallassa, ja käydä ehkä myös vanhan Sallan muistomerkeillä. Luin kuitenkin, että sinne tarvittaisiinkin erityisluvat viisumeiden lisäksi. Voisitteko valaista näitä lupia ja prosessia niiden saamiseksi?

  Kiitos!

  Jouni-Matti Kuukkanen

  Vastaa
  1. antero.miettinen

   Terve Jouni-Matti Kuukkanen olen varmaankin myöhässä vastauksessa .Kyllä aivan oikein olet saanut tietoa, että tarvitaan erikois luvat pysähtymiseen Vanhan Sallan muistomerkeille.Talkoo porukatkin joutuu anomaan erikoisluva ko. aueelle. Talkoo porukat ovat Salla seuran jäseniä ja haluamme pitää huolta näistä alueista. Joka kesä käymme puhdistamassa alueet ja leikkaamassa nurmikot alueelta, että alue on hoidetun näköinen. Tämä viesti tulee myöhään, mutta olen ensimäistä vuotta puheenjohtajana ja en ole huomannut, että tämän sivun seuranta on tärkeää.
   Ystävällisin terveisin Antero Miettinen

   Vastaa
 2. Hanna Kyläniemi

  Hei!

  Lapin maakuntamuseo (Arktikumissa, Rovaniemellä) on valmistellut jo pari vuotta Vanhan-Sallan alueesta kertovan perusnäyttelyosion tekemistä, ja nyt viimeinkin näyttelyn käsikirjoittaminen on voitu aloittaa. Olisi todella hienoa ja tärkeää tehdä näyttelyä yhteistyössä Salla-seuran ja kaikkien niiden nykyisten ja entisten sallalaisten kanssa, jotka kokevat aiheen itselleen tärkeäksi. Minulle voi lähettää ajatuksia ja ideoita aiheesta. Maakuntamuseo tekee jo hyvää yhteistyötä Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museon kanssa, joten myös sitä kautta voi hyvin kertoa kommentteja tai vaikkapa vinkkejä kiinnostavista aineistoista näyttelyyn.

  Yhteistyöterveisin,
  Hanna Kyläniemi
  Lapin maakuntamuseo
  hanna.kylaniemi@rovaniemi.fi
  040 728 3362

  Vastaa
 3. Silja Molin

  Liekkö kellään olisi tietoa Helvi ja Toivo Oravasta. He asuivat rajavartija mökissä Sallassa n. 1938, jolloin äitini syntyi. Pappani oli siis rajavartija alueella,joka jäi Venäjän puolelle. Mikä tahansa asiaan liittyvä kiinnostaisi. Haluaisin äitini Sallasta jäseneksi. Tarina sairaanhoitajasta ja opettajasta oli äidille tuttu, koska kun mummi oli synnyttänyt äitiäni, oli hoituri ihaillut hiihtävää opettajaa ikkunasta!!

  Vastaa
 4. Oili Harjula

  Hei!

  Tekeekö Salla-Seura ensi kesänä matkan Vanhaan Sallaan? Vieläkö sinne voi tehdä matkoja?

  terv. Oili Harjula, Keijärvi

  Vastaa
 5. Asko Lindholm

  Hei, olisin kiinnostunut tekemään matkan 2016 tai 2017 aikana Tuutikylään josta mummoni Sirkka Huhtala on kotoisin. Lähinnä kiinnostaa mitä käytönnön asioita tarvitsee ottaa huomioon ja löytyykö tätä kautta kontakteja Venäjän puolelle kuljetusten järjestämiseksi kylään.

  Vastaa
 6. mirva särkelä

  hei oisin kiinnostunut tietämään enemmän omasta suvusta, elikäs äidin isän äiti elina mattila (os. särkelä) oli vuorijärveltä. ja jos muistan oikein niin elinan isän nimi oli erkki särkelä.
  mut enempää tietoa mulla ei ole.

  Vastaa
  1. Pekka Lassila

   Mirva. Minulla on tietoja Naimi Elina* Särkelä (23.3.1905) ja hänen puolisonsa Assar Aukusti Mattilan (4.8.1901) esivanhemmista. Elina ei ollut Vuorijärveltä, mutta hänen Assar Aukustin äidin suku oli. Olen itsekin samaa suohkanaa eli Vuorijärvi-Lassilan sukua.

   Vastaa
   1. Pekka Lassila

    Moi taas,
    Puhuin höpöjä. Kyllä Naimi Elina Särkelänkin esivanhemmissa on Vuorijärveltä. Eli momempien esipolvet tulevat samasta suvusta.

    Vastaa
 7. Kaija kulmala

  Isäni Kauko Ulkuniemi on syntynyt vanhassa Sallassa 1916, vanhemmat Hannu Oskari Ulkuniemi, s1884 ja Anna Eliina os Ilmanen,s1887Ilmajoella. Eliina meni Kuolajärven osuuskauppaan apulaiseksi n1909. Minulla on vanhoja valokuvia (joitakin olen lähettänyt Kari Korpelalle parivuotta sitten). Mumman ja paapan, siis isovanhempieni elämä Sallassa kiinnostaa – yritän tehdä siitä koostetta Ifolor-kirjan muodossa. Lähteenä setäni Martin muistelut Koillislappi-lehteen v.1978 sekä omia valokuvia.
  Minulla on Oskarin sisaruksista – Olli, Albert ja Jaakko- kuvat. Löytyykö mistään muita, esim Heikki 1862,Selma 1886 ja muitakin? Entä mihin voisin lähettää kuvia? Yhdessä on 2 miestä ja poroa, olen luullut toisen olevan Oskari, mutta pikkuserkkuni sanoo sen olevan Jalmari, toista hänkään ei tunnistanut. Vuorelan VIhtorista, paapan kaverista haluaisin myös kuvan.Hänestä ja poroerotuksista olen kuullut paapan juttuja lapsena ja tavannut 64 kesäkuussa bussissa Tuntsalta tullessa! Jo etukäteen kiittäen odottelen vastausta. Kaija Kulmala Tampereelta

  Vastaa
  1. Kari Korpela

   Näin Kaija Kulmalan kirjoituksen vasta nyt.
   Siihen vastaisin, että Kaijan minulle lähettämät kuvat olivat skannattuja ja löytyvät vanhaan TIFF – formaattiin digitoituina, Sallan museon kokoelmista.

   Alkuperäisiä valokuvia, tai mitään materiaaleja, emme v. 2007 suoritetun – Perinne Talteen – hankkeen aikana ottaneet koskaan vastaan. – Vaan skannasimme, valokuvasimme, tai nauhoitimme ne omistajan kotona, tai hänen läsnäollessa.

   Vastaa
 8. Tuomo Arola

  Voisiko Salla-seura julkaista näillä sivuilla paljonko seuran jäsenmaksu on ja mihin se pitää maksaa.
  Voisi näin kauempanakin oleva entinen Sallalainen olla jäsenenä seurassanne. Tiedot voi lähettää myös sähköpostina jäsenen tiedossa olevaan sähköpostiosoitteeseen.

  Vastaa
  1. sallaseura Artikkelin kirjoittaja

   Hei! Jäsenmaksu näkyy useammallakin sivulla, mutta vielä kerran 10€. Jäsenmaksulomake näkyy Jäsenkirje 1/2014 sivun alaosassa.

   eeva-liisa

   Vastaa
   1. Tuomo arola

    Kiitos tiedosta. En lukenut tarpeeksi tarkasti Sallaseuran sivuja ja tiedot jäi huomaamatta. Senverran kyllä olisi vielä huomautettavaa, että tili jolle maksu maksetaan olisi IBAN muodossa jatkossa.
    Terveisin Tuomo

    Vastaa
 9. pirkko lahtela

  Katsoin vanhoja Sallan valokuvia. Olen kanttori
  Antti Herman Lahtelan tytär ja asun Kemijärvellä.
  Isäni oli lukkarina Sallan kirkossa aikoinaan.Olisin
  m ielelläni lähtenyt käymään päivän reissulla vanhassa Sallassa, mutta Kemijärveltä ei ole kuljetusta.Voisiko joku tietää miten toimisin.
  Joutuisin olemaan Sallassa varmaan pari yötä hotellissa.

  Vastaa
 10. Jaana Leino

  Hei!
  Minua kiinnostaa eräässä kuvassa oleva Martta Langen. Mistä päin hän oli kotoisin sekä hänen vanhempansa. Ystävällisin terveisin Jaana Leino Porista

  Vastaa
 11. Anne Uusitalo

  Äitin äiti syntynyt kuolajärvellä.Kuolajärven nimi muuttui myöhemmin sallaksi.Äidin äidin tyttösukunimi oli Pensonen.Äitini kuoli vasta ja olisi kiva käydä siellä Sallassa joskus.Kaunista seutua itse asumme täällä Siikajoella.

  Vastaa
 12. sallaseura Artikkelin kirjoittaja

  Kiitos Seppo palautteesta. Jäsenkirje 1/2012 alaosassa on liittymislomake, jossa tilinumero.

  e-l

  Vastaa
 13. seppo tuovinen

  Äitini juuret sijoittuu Tuutijärven kylään ja ajatuksissa on ollut käydä katsomassa hänen lapsuus maisemiaan ehkä vuonna 2013.Salla seuraan liityn kunhan saisin oikean tilinumeron johon jäsenmaksun voisin maksaa.Terveisin Seppo Tuovinen

  Vastaa
 14. Pekka Lassila

  Hei Marjaana,
  Tulin juuri (taas kerran) Vuorikylästä. Kävimme myös luonnonkauniissa Hoikkalanniemessä, jossa aikanaan oli Senjan, Saulin, Matin, Toivon, Essan, ja Sannan (Kalliainen, alkujaan Junttila) lapsuudenkodit.
  Jos sukuasiat ja Vuorikylä kiinnostaa, niin ota yhteyttä vaikkapa sähköpostiini; pekka.lassila”miuku”gmail.com

  Vastaa
 15. Marjaana Turunen

  Olen Marjaana Turunen Kälviältä. Puolet juuristani kuuluu Vanhan Sallan Vuorikylään. Äitini on Sanna Mäkelä os. Kalliainen ja enoni Sauli Kalliainen, heidän lapsuuskotinsa oli Vuorikylässä.Evakkotaipale johti heidät Kälviälle ja Mäkelän taloon, Väinö Kalliainen oli myös enoni, hän kuoli viime syksynä. Kalliaiset tulivat evakkoina Kälviälle Mäkelän taloon ja sillä reissulla ovat vieläkin. Sauli asuu Kokkolassa ja Sanna Kälviällä.
  Kaksi kertaa olen ollut jumalanpalv.matkalla Vanhassa Sallassa v. 2005 ja 2007 kälviäläisten ja sallalaisten yhteisellä matkalla. Haaveena on osallistua vielä opastetulle retkelle Vuorikylään, mutta tänä kesänä-12 ajankohta ei sopinut.
  Nyt 18.7.12 jumalanpalvelusretkelle meitä saattaa tulla täältä lähisukua mukaan. Liityn myös tänään Salla-seuran jäseneksi.

  Vastaa
 16. Kari Korpela

  Hyvä Pekka! Voin vastata Paavon puolesta: ”Ei ollut!”
  Toki Paavolla saattaa olla parempikin vastaus.
  – Sinun täytyy vain etsiä tiiviimmin.
  Miuluksen suunnalta saattaisi löytyä jokunen vastaus.
  😉

  – Jälkeläistyttö?
  Onko se niinku ”huutolaistytöstä” seuraava?

  Vastaa
 17. Pekka Lassila

  Paavo Leppälälle,

  Olen tutkinut Vuorikylän sukuja, joista keskeisin on kylän ensimmäisen uudisasukkaan Lauri Mikonpoika Sulasalmen, myöhemmin Vuorijärvi eli Lassilan suku. Muun muassa Olli Kanerva meni Vuorikylässä naimisiin suvun jälkeläistytön kanssa. Minun sukutauluista ei löydy tietoja Olga Kanervasta. Voisitko Paavo ottaa yhteyttä sähköpostiini pekka.lassila”at”gmail.com, niin tarkistan, oliko Olga Olli Kanervan jälkeläisiä.
  t: Pekka Lassila

  Vastaa
 18. Paavo Leppälä

  1920-luvulla oli isäni, Eemil Leppälä rajavartijana Vuorikylässä. Hänen puheistaan aavistelin niiden vuosien olleen hänen elämänsä parhaita aikoja. Hän avioitui sikäläisen Olga Kanervan kanssa, mutta joutui olosuhteiden pakosta lähtemään hänen kanssaan tänne Kurikkaan, kotiinsa. He saivat kaksi lasta, jotka kuolivat hyvin nuorina, ja sitten kuoli myös Olga (22v) tuberkuloosiin. Muistellessaan minulle niitä aikoja isäni myönsi katkeruutensa niitä olosuhteita kohtaan, jotka pakottivat heidät muuttamaan tänne ja ikävänsä Vuorikylän aikoihin. Isä kuoli 1989. Paavo Leppälä

  Vastaa
 19. Vesa Harju

  Hei!

  Äitini Katri Harju (os. Pulkkinen) oli lähtöisin vanhasta Sallasta, Korian kylältä. Minulla olisi erittäin hyvä rippikoulu-kuva vuodelta 1937, kirkon portailta.

  Olisi hienoa, jos kuvan henkilöille saataisiin nimet. Vielä hienompaa olisi, jos henkilöille saataisiin tarina.

  Vesa Harju

  Vastaa
 20. Oili Harjula

  Hei!

  Olin siellä Jumalanpalvelusmatkalla 18.7.-10, ja minulle se oli valtavan suuri elämysmatka. Vihdoin ymmärsin sen, mistä isäni ja muut sukulaiseni aina kertoivat, kun sieltä joutuivat lähtemään silloin pakkoluovutuksen vuoksi. Katsoin historiaa, ja siis Sallan alue menetettiin rautatien vuoksi, joka on vähän absurdia, mutta tietenkin se oli NL:lle se tärkeä asia varjellaakseen etujaan. Mutta se rautatiekin, niin onko se enää käytössäkään?

  Se mikä kuitenkin vähän ilahduttaa, on se, että eipä sitä aluetta ole rakenntamisella ’pilattu’, eli se on kaunis luonnontilassa oleva alue, jossahan voisi olla vaika mitä hienoa tulevaisuudessa. Luonnonpuisto; kenen sitten, niin se on sitten tulevaisuuden kysymys myöskin.

  Mutta kiitos Salla-seuralle, ja myös Venäjän viranomaisille matkasta. Se oli hieno kokemus, ja uudelleen tietenkin, jos pääsee vielä sitten joskus. Ehkä voi sitten saada enemmän tietoa sukulaisteni elämästä siellä. Harjuloista ei ole paljoa tietoja sieltä. Ja seuraankin aion liittyä kun saan aikaiseksi.

  terv. Oili Harjula, Kemijärvi

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *