1. Pilkkikilpailut Kuolajärven Keskijärvellä 1.4.2012

Salla-seura sai kutsun venäläisten pilkkikilpailuun Kuolajärven Keskijärvelle aprillipäiväksi. 16 sallalaista pilkkimiestä ja -naista uskaltautuikin leikkiin mukaan ja vietti mukavan sunnuntaipäivän Kuolajärven kalaisella järvellä. Kalapaikka oli merkattu lippujonolla ja me saavuimme aamulla jo pari tuntia ennen kisan alkua katselemaan minkälaista touhu itänaapurissa on. Jäällä savusi jo pieni nuotio ja innokkaimmat kairasivat jo jäätä ja uittivat pilkkejään. Tosin kilpailualueen ulkopuolella. No, sinne mekin sitten. Ei tärpännyt ei, istuskeltiin vain. Ilmoittauduimme sitten nelihenkisin joukkuein kisaan. Viimein kello tuli kaksitoista paikallista aikaa ja pääsimme tosissaan yrittämään kalaonnea. Aurinko räkötti lähes pilvettömältä taivaalta ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Pari tuntia siinä kykittiin ja muutama ahvenentirri lensi silloin tällöin jäälle. Kahdelta piti kokoontua taas siihen nuotion lähelle ja sitten alkoi kalojen laskeminen ja mittaus! Ei puntaria mailla eikä halmeilla. Ahven arvostettiin 10 pisteellä, siika viiellätoista ja kiiski vain kolmella. Ennen laskelmaa kalat asetettiin nättiin riviin jokaisen onkijan nokan alle, siitä tuomarit lukivat määrän ja mittasivat isoimmat ja pienimmät. Niistäkin olisi palkintoja luvassa. Tuomarit laskivat aikansa ja vertailivat tuloksia. Lopulta lista oli selvä: Voittajaksi nousi vieraileva joukkue Salla-seuran joukkue, johon kuuluivat Erkki Keisanen, Arvo Aatsinki, Erkki Lehtomäki ja Pekka Moilanen. Heillä oli kalaa yhteensä 24 kpl ja yksi oli kiiski, loput ahvenia, loppupisteet 233. Se riitti ykkössijaan, kun parhailla venäläisillä oli neljä siikaa, mutta vain muutama ahven. Salla-seuran toinen joukkue, jossa minäkin olin, oli seuraavana 182 pistettä. Mutta vain parhaat saivat diplomin ja pienin kala oli sallalaisen Pentti Vesterisen kalapussissa, kiiski. Suurimman kalan, siian sai venäläinen. Ensimmäinen kalakin palkittiin ja sen palkinnon vei myös venäläinen.

Varsinaisen pilkkikilpailun jälkeen pidettiin vielä toinen yksilökilpailu, johon sai ottaa yksi jäsen kustakin joukkueesta osaa. Tässä kilpailussa kilpailijat vietiin moottorikelkalla kauemmas pienelle alueelle pyytämään. Tunnin päästä tulos oli selvä, veli venäläinen veti taas pisimmän korren, mutta Tuomo Virkkula ja Erkki Keisanen puolustivat hyvin sallalaisten kalamiesten mainetta sijoittuen kakkoseksi ja kolmanneksi.

Vielä innostuttiin vääntämään kairakilpailu päivän päätteeksi. Kaksi reikää vapaavalintaisella kairalla jäähän. Tässäkin osoittautui vahvimmaksi naapurin oma poika, vaikka Haatajan Vesa pistikin kovan kovaa vastaan ja hävisi vain loppurutistuksen verran.

Kaiken kaikkiaan päivä oli mukava, sääkin suosi aluksi, pientä lumisadetta saatiin loppupäivästä. Ai niin, kolme kalaa tarttui minun onkeeni.

eeva-liisa

Viimeisimmät artikkelit

Kirjanmerkit