Salla-seuran valokuvanäyttely kirjastolla 19.7.-20.8.2021

Salla-seuran 30 vuotisen taipaleen toiminnasta kertova valokuvanäyttely avataan maanantaina 19.7.2021 Sallan pääkirjastolla.

Kaikki näyttelyn kuvat nyt täällä

Esillä on valokuvia vuosien varrelta aina seuran perustamisvuodelta 1991 viimeisiin koronaa edeltäviin vuosiin 2019-20. Valokuvat ovat suurelta osin Oiva Kunnarin keräämästä arkistosta. Kuvia on myös Kauko Mikkolalta, Aarne Tuuha/Sallan Kuvaamolta, Raimo Mikkoselta ja Eeva-Liisa Vuonnalalta.

Vaikean valinnana runsaasta kuvamäärästä tekivät seuran jäsenet J-M Törmänen ja E-L Vuonnala.

Esillä on myös lehtileikkeitä ja muita kuvia seuran toiminnasta. Leikekirjat on koonnut E-L Vuonnala.

Suurimpana projektina seuralla on ollut Vanhan Sallan hautausmaiden kunnostus ja alueen raivaus sekä upean muistomerkin nimimonumentteineen teko talkoillen. Matkajuttuja kotiseutumatkoista Vanhaan Sallaan, retkiä Vuorikylään, Sovakylään, Alakurtille, Kuolajärven kylään, Juonniin, Kantalahteen ym. luovutetuille alueille. Patikkaretkejä Rohmoivan tunturille. Tämän lisäksi Sallapäivän aattona järjestetty jumalanpalvelusmatka Vanhan Sallan hautausmaan muistomerkille ja Sallapäivänä perinteinen kuivalihavelli.

Runsaslukuisin matka tehtiin juuri muistomerkin paljastustilaisuuteen heinäkuussa 1996 jolloin vieraita oli useita linja-autolastillisia, ehkä noin 600 henkeä.

Talkoisiin osallistui porukkaa sekä muistomerkin pystytykseen että hautausmaiden raivaukseen ja kunnostukseen useita kymmeniä sallalaisia. Parhaimpina vuosina piti jo vuorotella.

Viimeisimmät artikkelit

Kirjanmerkit