9. Pilkkikilpailut Sallan Aatsingissa 14.4.2018 ja VI Venäjän Kuolajärvellä 21.4.2018

Salla-seura järjesti lauantaina 14.4.2018 Sallan Aatsingissa Mustajärven grillikodalla ja tietenkin siellä järvellä kaikille avoimet ja ilmaiset pilkkikilpailut. Kaunis aurinkoinen sää olikin houkutellut paikalle mukavasti saamamiehiä ja -naisia. Myös Venäjän Alakurtilta oli pari autolastia porukkaa.
Ahti ei ollut oikein anteliaana ja yli puolet pilkkijöistä jäi pyytömiehiksi ja -naisiksi. Tiukan kaksituntisen taistelun jälkeen saatiin hiuksenhienot erot selville.
Eniten ahvenia miesten sarjassa nosti jään päälle Arsi Oinas, lähes kilon verran. Naisissa parasta esitti Oksana Shumakher Alakurtilta. Nuorten voiton vei Ville Haataja.

Miesten voittaja Arsi Oinas

Antero Miettinen onnittelee naisten voittajaa Oksana Shumakheria, taustalla myös nuorten sarjan ykkönen Ville Haataja ja Vesa Haataja


Osanottajia oli reilut puolensataa ja vielä kihoja muutama kymmenen päälle. Seuran naiset grillasivat makkaroita ja keittivät nisukahvit päälle. Jo vain passasi aurinkoisessa säässä viettää parituntinen Sallan ehkä kauneimmassa kylässä. Siellä silmä lepäsi tunturi- ja vaaramaisemissa.
Parhaat poistuivat paikalta suut muikeina, olihan palkintona Karhutunturin lohta.

Lauantaina 21.4. lähdettiin sitten kisaamaan naapuriin, Venäjän Kairalan kylään Kuolajärven jäälle. Sää oli ihan vastakohta edellisen viikon säähän, kylmä etelätuuli puhalsi ja taivas oli muutenkin pilvinen. Lämpötila pysytteli kuitenkin plussan puolella joten pärjättiin.  Eipä ollut kalantulo täälläkään kaksista. Suurin osa jäi taas saaliitta. Joitain ahvenia sentään saatiin punnitukseen. Nyt oli miesten sarjassa paras sallalainen Erkki Lehtomäki ja joukkuekisassakin seuran pojat pärjäsivät mukavasti ollen kolmansia. Joukkueessa Erkin lisäksi olivat Esa Koskela ja Vesa Haataja. Naisten puolella Venäjän Oksana Shumakher näytti taas taitonsa, myös toiset mitalisijat karkasivat naapuriin. Joukkuekisankin he voittivat. Meijän naiset jäivät mopen osalle. Ei edes nykäisyä mullakaan. Nuorissa voiton vei venäläinen. Osanottajia oli mukavasti. Täällä tosin ei kyläläisiä eikä kihottajia kilpailijoille näkynyt.

Erkki Lehtomäki voittajana

Nuorten sarjan voittaja

Osa palkituista ja muita osallistujia

Jäällä istuskellessa katse viipyili monta kertaa järveä ympäröivissä tuntureissa ja vaaroissa.

Kairauskilpailu käytiin taas kerran. Valittiin kaksi samanlaista kairaa hommaan, moottori- ja akkukairat hylättiin heti kättelyssä. Lihasvoimalla pyöritettävät jääporat otettiin käyttöön. Kaksi reikää piti saada jäähän. Kevätsohjoinen jää oli helppo tapaus Vesa Haatajalle, joka survoi reiät alle kahdenkymmenen sekunnin.

Kaksituntisen kisan päätteeksi nautittiin soppatykin antimia. Makoisaa tattarimuhennosta ja päälle munkkikahvit tai -teet. Jo vain passasi nauttia lämmikettä hyisen taistelun jälkeen.

Soppatykin pojat annostelemassa tattarisoppaa ja kahvia

Pienenä reunahuomautuksena bongasin Kuolajärven sulasta salmesta täällä melko harvinaisen linnun, jalohaikaran. Kovin oli kevään morsian kylmäisen näköinen tarpoessaan lumihangessa. Kaksi joutsenta souteli Alajärven sulassa. Pulmuset pirrasivat Kalmaharjun laella.

Jalohaikara

Ensi keväänä taas uudestaan, perinne jatkukoon.

e-l