3. Pilkkikilpailut Venäjän Kuolajärvellä 13.4.2013

Salla-seura oli saanut kutsun Venäjälle paikalliseen ”talvikalastuskisaan”, kuten alakurttilaiset tätä kilpailua nimittivät. Kutsua oli noudattanut aika moni sallalainen ja lauantaiaamuna sitten kokoonnuimmekin Sallan tulliasemalle, josta jatkoimme passinselvitysten jälkeen Kuolajärvelle. Järvellä odottikin jo venäläiset lippuineen meitä.

Ilmoittauduimme nelihenkisin joukkuein ja kisa sai alkaa. Sää oli vähän sateisen tuhruinen, mutta jääkansi kantoi hyvin eikä jäällä ollut vettäkään haitaksi asti. Kaksi tunti oli aikaa narrata Kuolajärven siikoja ja ahvenia.

Ei mennyt kuin viisi minuuttia kun eka kala oli kiinni. Akolan Leo nosti viissenttisen ahvenen jäälle. Kisa jatkui ja aurinkokin pilkisteli hieman ujosti pilven takaa. Ilma oli keväisen kostea. Ohoh… naapurireijältä alkoi nousta siikoja! Siivolan Kaarina nosteli toisen toisensa jälkeen niitä hangelle. Harmittelin siikapilkkien puutetta ja tyydyin nostelemaan pikkuahvenia.

Parituntinen vilahti äkkiä ja sitten alkoi punnitus ja parhaiden lokkaus. Kovin painavia pusseja ei punnituspaikalle tuotu, mutta melkein kaikilla oli jotain pussin pohjalla.

Suurimman kalan punnitukseen toi Esa Kurvinen. Siika painoi tasan 244 grammaa. Aika vonkale.

Joukkuekilpailun voitti Salla-seuran ykkösjoukkue, Martti, Pentti, Esa ja minä. Esa pokkasi pokaalin ja kunniakirjan sekä joukkuepalkinnot. Esa rohmusikin palkintoja joka sarjassa.

Naisten puolella menestyi Kaarina Siivola, joka nostelikin siikoja siihen malliin, että oksat pois!

Palkintojen jaon lomassa käytiin vielä kairauskilpailu, johon uskaltautui vain kolme miestä. Haatajan Vesa kairasi ensimmäiseksi, kuvassa keskellä.

Lopuksi kokoonnuttiin yhteispotrettiin ja kuvauksen jälkeen käytiin vielä juomassa lämpimät tee- ja kahvikupposet kastettavan kanssa vanhassa baarissa.

Ei saanehet alakurttilaiset revanssia eellisen viikon lauantain tappiolle!

eeva-liisa

Viimeisimmät artikkelit

Kirjanmerkit