5. Pilkkikilpailut Kuolajärvi 12.4.2014

Sallalaiset matkasivat viime lauantaina Venäjän Kuolajärvelle kutsukilpailuun pilkkimään ahvenia. Liekö tapahtumien päällekkäisyys vai mikä lie ollut, mutta osanottajia oli aika vähän. Vain seitsemän sallalaista pilkkijää saapui puoleen päivään mennessä aurinkoiselle Kuolajärvelle. Olosuhteet olivat mitä parhaimmat, aurinko paistoi ja lämpö oli plussan puolella. Viime vuotisesta poiketen paikalliset olivat järjestäneet jo sillan korvaan ilmoittautumispaikan, johon olivat tuoneet myös tarvittavat kalusteet makkaranpaistolle ja kahvittelulle. Venäläiset, lähinnä Alakurtilta ja lähialueilta tulivat myös ja kilpailu saattoi alkaa.

Ilmoittaumispaikalla sillan korvassa

Leppoisissa tunnelmissa kairailimme reikiä Kuolajärven keskimmäiseen järveen eli Ylijärveen. Lumi jään päällä oli tiivistä ja hanki kesti kävellä, joten ahnaimmat hyökkäsivät aina Kivilahteen saakka. Itse jäin melkein rannalle keskelle järveä. Kuolajoki virtasi avoimena Keskiniemen sillan kohdalla. Kirkas vesi soljui jo keväisen oloisesti. Ahventen syönti oli nirsoa, eikä Kuolajärven siika näyttäytynyt ollenkaan.

Harvassa olivat pilkkijät

Parituntinen kului nopsaan ja palasimme lähtöpaikalle punnitukseen. Kovin isoja kalapusseja ei nyt näkynyt. Oma saalis oli neljä keskikokoista ahventa ja 215 grammaa. Yllätyksekseni tämä riitti naisten sarjan voittoon. Yleisen sarjan voittoon ei sallalaiset tänä vuonna pystyneet.  Venäläiset saivat siten revanssin Kursun kilpailun tappiolleen. Joukkuekilpailun voitonkin veivät isännät. Kakkos- ja kolmossijoja sitten tulikin.

Kuvassa vas. yleisen sarjan voittaja ja keskellä joukkuekilpailun voittajista yksi.

Pentti Arola pokkasi joukkuekisan kakkosmitalin.

Punnituksen aikana isännät tarjoilivat kaikille vähän purtavaa, grillattua makkaraa ja pullakahvit. Kyllä ne maistuivatkin jäällä olon jälkeen.

Kairauskilpailusta sentään saatiin voitto kotiin.

Palkintoina oli kuntovälineitä, tikkatauluja ja kaikille hienot kunniakirjat. Joukkuekisoista vielä mitalit.

Yhteiskuvassa osallistujia ja järjestäjiä.

Mukava lauantaipäivä oli takana. Kiitos järjestäjille.

 

eeva-liisa

Viimeisimmät artikkelit

Kirjanmerkit