7. pilkkikisat Kuolajärven jäällä 18.4.2015

Salla-seura osallistui jo kolmannen(neljännen) kerran Kuolajärven jäällä Venäjällä järjestettyyn pilkkitapahtumaan. Tänä vuonna sää oli vähän oikullinen ja vettä-räntää räiskytti lähes koko ajan, mutta se ei haitannut kilpailijoita.

Aamulla kymmenen jälkeen alkoi tulla porukkaa tullista läpi pysähtyen Kuolajoen sillan korvaan, jonne venäläiset olivat auranneet parkkipaikan autoille. Leppoisissa tunnelmissa keräännyttiin vanhalle ratapenkalle ilmoittautumaan ja oottelemaan kilpailun alkua.

Kuolajokisuu oli jo sulattanut melkoisen aukon järven jäähän ja heikompia jo hirvitti, että tuonneko pitäisi oijustaa

Sinne sitä sitten lähettiin, kiertämällä sulapaikka kauempaa. Keskellä järveä jäätä oli melkein metri vielä.

Pari tuntia tehtiin reikiä ja nosteltiin jäälle kaloja, toiset enempi ja toiset vähempi. Kuvassa minun saaliskalani tänään, viisi ahventa ja yksi siika.

Punnitusten jälkeen kahvittelun ja makkaranpaiston säestämänä laskettiin sitten lopulliset tulokset, jotka tälläkin kertaa olivat isännille suotuisammat. Yleisen sarjan kärkeen sijoittuivat venäläiset Sergei ja Evgeni, kolmanneksi ylsi sentään sallalainen Esa Koskela.

Esa pokkaa palkinnon, vieressä kisan voittaja ja kakkonen.

Naisten sarjan voittoon pilkki niin ikään venäläinen Oksana, sallalaisista pistivät kampoihin Kaarina ja Eeva-Liisa, sijoitukset toinen ja kolmas.

Joukkuekisan tiimeistä venäläiset veivät taas kaksi ensimmäistä sijaa, Esan joukkue oli kolmas, siinä pilkkivät Esan lisäksi, Kaarina ja Seppo Siivola sekä Esa Kurvinen.

Makkarat, kahvi ja muut tarjottavat maistuivat kisan jälkeen

Kairauskisan voittoon kairasi sallalaisten joukkueen Vesa Haataja ylivoimaisesti. Reikä oli valmis jo kun venäläisillä kaira vasta puolivälissä. Rannalta katsoin, että Vesa vasta irroitteli suojusta, kun hän jo laittoi sen takaisin paikalleen ja venäläiset vaan väänsivät ja väänsivät…

Kiitos ja näkemiin ensi vuonna! Spasiba, dasvidania!

e-l

Viimeisimmät artikkelit

Kirjanmerkit