8. Pilkkikilpailut Kursun Kotijärvellä ja VI Kuolajärvellä 2017

Salla-seura järjesti jo viidennet pilkkikilpailut Kursun Kotijärvellä la 25.3.2017

Mukaan oli kutsuttu myös pilkkijöitä Venäjältä. Ilma oli kuin morsian ja puitteet mitä mainiot, mutta Ahti oli sangen kitsaalla päällä. Parhaat saivat kuitenkin kalat jään alta pois ja korjasivat palkintopöydän. Tuloksia: Miesten sarjan voitti jo tuttuun tapaan Tuomo Mulari, kaloja 550 gr. Toiseksi tuli velipoika Hannu Mulari ja kolmas oli Törmäsen Antti Sallasta. Venäläiset jäivät mopen osalle. Naisten sarjassa kävi taas toisinpäin, voiton tai kaksoisvoiton ottivat vieraat. Voittaja Schumacher Oksana ja kakkonen Bazueva Nadesha, kolmas oli Impi Kurvinen Sallasta.
Nuorissa voiton vei Joonas Lindholm, Seppälän Lauri hävisi vain 5 grammaa…Palkintokalat oli tuottanut Karhutunturin Lohi Naruskalta. Aurinko hemmotteli koko päivän ja kahvit ja makkarat maistuivat myös kyläläisille, jotka pistäytyivät paikalle.

Yleisöä Kursun Kotijärvellä

Lahjoittajien palkintoja

Revanssikilpailut pidettiin sitten Venäjän Kuolajärvellä sunnuntaina 2.4.2017 aurinkoisessa mutta tuulisessa säässä.

Ilma pysytteli hieman pakkasen puolella, mutta aurinko lämmitti jo mukavasti. Jäälle oli kokoontunut kymmenittäin venäläisiä, lähinnä Alakurtilta ja meitä suomalaisia oli parisenkymmentä. Kilpailu aloitettiin puoleltapäivin ja kesti pari tuntia. Kolmelta Venäjän aikaa piti olla sillankorvassa punnituksessa. Tuhkalan Pertti oli varautunut reikien tekoon moottorikairalla, joten niitä reikiähän tuli sitten äkkiä. Ei muuta kuin narraamaan Kuolajärven siikaa ja ahventa. Syönti ei meinannut alkaa millään. 40 minuuttia eikä nykyäkään. Sitten nappasi ahvena, pari muuta tuli kaveriksi ja siihen jäi saalis.

No onneksi ei muillakaan ollut sen kummempi syönti. Vain veli venäläinen veti yli kilon verran jäälle.
Tuloksissa venäläiset olivat ylivoimaisia. Kaikkien sarjojen voitto meni heille. Kotikenttäetuko lie ollut vai mikä. Pääsin kuitenkin palkinnoille. Samoin teki miehissä Tuhkalan Pertti.
Mahtava soppatykki oli haalattu sillan korvaan ja nälkäiset pilkkijät saivat syödäkseen jotain riisimuhennosta. (Olikin tattaripuuroa lihahöystöllä) Toisessa padassa kiehui kahvi ja lämpökattiloissa kuumenivat tuoreet munkit. Jo vain passasi. Palkintojen jaon jälkeen osapuolet kiittelivät toisiaan ja lupasivat jatkaa perinnettä tulevinakin vuosina.

Tulokset:
Miehet: 1.Sidorov V. 1,385 kg, 2. Damakov I. 1,099 kg, 3. Tuhkala Pertti 0,840 kg
Naiset: 1. Baranovits E. 0,400 kg, 2. Lovanova M. 0,191 kg, 3. Vuonnala Eeva-Liisa 0,190 kg. Katja Palmqvist sai pienimmän kalan palkinnon.
Nuoret: 1. Radim K. 0,350 kg, 2. Bazujev A. 0,096 kg 3. H.D. 0,090 kg.
Joukkuekilpailun voiton veivät venäläiset. Kairauskilpailussa sentään otettiin voitto Vesa Haatajan myötä.

Palkittuja Kuolajärvellä

e-l 5.4.2017

Viimeisimmät artikkelit

Kirjanmerkit