VIII Pilkkikilpailut Venäjän Kairalassa Kuolajärvellä 20.4.2019

Kisat pidettiin lauantaina 20. päivä Venäjän Kairalan Kuolajärvellä. Sinne oli saapunut meitä sallalaisia semmoinen vajaa tusina. Kuolajärven jää oli jo saanut vähän vettä kannelleen, mutta alla oli teräsjäätä lähes metrin verran. Venäläiset järjestivät omat piirikunnallisensa samalla ja niinpä jäälle kirmaisi melkoinen tokka pyytömiehiä ja -naisia. Kaksi tuntia oli varattu aikaa. Ilma oli keväisen lämmin vaikka aurinko piilottelikin koko päivän ohuen pilviverhon takana. Ahvenet jurottivat pohjassa ja siiat uivat kai ohitse, kun saalista ei alkanut näkyä. Porasin neljä reikää ja viimeisestä tärppäsi, ahvenia alkoi nousta jäälle. Kolmannen kalan kanssa sähläsin, niin että se tipahti reikään ja luikahti kirkkaaseen Kuolajärveen. Tormasin tietenkin perään kontalleni, mutta sinne meni. Vain kämmen meni turraksi lopuksi päivää. Kaksituntinen vilahti äkkiä ja piti palata punnituspaikalle, jossa jo tuoksui kenttäkeittiön herkulliset antimet. Tukeva tattaripuuro ja tsajukupponen kyytipoikana tekivät kauppansa. Tulosten selvittelyä ja kunniakirjojen odotellessa oli hienoa seurustella naapurin kanssa. Monet tutut nähtiin ja kuulumiset vaihdettiin. Ehdittiinpä siinä ihailla entistä Vanhaa Sallaakin. Vielä virtasi vesi Kairalan salmessa, kuten oli virrannut iät ja ajat. Ihmiset vain olivat muuttuneet ajan saatossa. Vanhasta rautatiestä oli jäljellä enää korkea rantatöyräs. Tunturit piirittivät yhä järvet.
Tulosten laskennan jälkeen selvisivät voittajat ja tällä kertaa isännät eivät olleet vieraskoreita ollenkaan. Kolme ensimmäistä sijaa meni heille. Parhaana palkittiin Alexander Bazujev 840 gr, toisena ja kolmantena myös venäläiset Igor ja Sergei. Naisten sarjassa sentään pääsin mitaleille asti. Voiton vei Venäjän Tamara Moratsjeva 457 gr, toinen oli Maria Kuznetsova ja kolmas minä niillä kahdella ahvenella. Kaikki osallistujat palkittiin kunniakirjalla ja meidän porukan johtaja sai myös kunniakirjan ja muistolahjan.
Järjestelyt Venäjän puolella olivat moitteettomat ja kilpailu sujui hyvässä hengessä. Näitä tapaamisia on ollut jo kymmenkunta kummallakin puolen rajaa ja tapahtuma aiotaan säilyttää tulevinakin vuosina.

Pilkkijät Kuolajärven rannalla kilpailun jälkeen

Miesten sarjan voittaja Alexander Bazujev

Miesten sarjan kakkonen Igor?

Miesten sarjan kolmonen Sergei ja kalakoira

Naisten voittaja Tamara Moratsjeva

Naisten sarjan kakkonen Maria Kuznetsova
Kuolajärven jäällä pilkillä eeva-liisa
Viimeisimmät artikkelit

Kirjanmerkit